This forum section is for after your build is complete and you're printing or need help. Discuss techniques, settings, etc
By flyed42
#5747
Hi,

I'm using EKprint studio using AIO Board on P600

When i print a round badge i get the following result.

It becomes oval first of all . Your input is greatly appreciated in first getting it round.

Also it looks like there is a offset in the ink ?

Thanks...
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
By Andy
#5749
flyed42 wrote:
Tue Oct 03, 2017 9:33 am
Hi,

I'm using EKprint studio using AIO Board on P600

When i print a round badge i get the following result.

It becomes oval first of all . Your input is greatly appreciated in first getting it round.

Also it looks like there is a offset in the ink ?

Thanks...
What motor are you using?

You'll want to do a nozzle check to see if all your nozzles are firing for the ink issue.
By flyed42
#5751
HI,

Im using a nema 17 motor .

It works very smooth without any strain , my platen is lightweight made from aluminium.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
By Andy
#5753
flyed42 wrote:
Tue Oct 03, 2017 8:40 pm
HI,

Im using a nema 17 motor .

It works very smooth without any strain , my platen is lightweight made from aluminium.
If you're using a pulley that is different than 30 teeth you will need to adjust the stepperFactor in the code to compensate for it.
User avatar
By Andy
#5755
flyed42 wrote:
Wed Oct 04, 2017 9:40 am
Hi , thanks , i'm using a 20 tooth , were in the code must i adjust and to what ?
All of the major settings are in settings.h file/tab of the code.
By flyed42
#5758
Hi,

Can you please in the 50000 topics and posts indicate where i can find the latest version of code to try to changes it?
By flyed42
#5763
Thanks , in the code i only seen see the adjustments for the exit based on 30 teeth ?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.